Verliefd Worden – Hoe Wij Verliefd Worden

verliefd worden.

Laten wij even over hebben hoe wij verliefd worden en wat zijn de voornaamste oorzaken om verliefd te worden.

Verliefd Worden – De Aantrekkingskracht

Er is veel onderzoek gedaan naar de aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen en naar de manier waarop we verliefd worden. Het is algemeen bekend dat een man verliefd wordt op wat hij ziet, maar dat een vrouw ‘overgehaald’ kan worden door een man tot wie zij zich in eerste instantie niet aangetrokken voelde.
liefde op het eerste gezicht

Verliefd Worden – De Fysieke Aantrekkelijkheid

Hoewel fysieke aantrekkelijkheid voor een vrouw belangrijk is, heeft deze (althans in het begin van een relatie) voor mannen een grotere betekenis. Als een man op een vrouw valt, hoeft dat niet per se te betekenen dat hij haar wil leren kennen of op een innige relatie met haar uit is. Voor mannen kunnen de eerste visuele stimuli op den duur een springplank naar een eventuele relatie vormen. Voor veel vrouwen geldt dat de manier waarop een man haar behandelt en op haar reageert het juiste emotionele ‘klimaat’ kan scheppen voor een fysieke aantrekkingskracht tot hem.

Verliefd Worden – Het Verschil Tussen Seksen

Sociaal psychologe Ayala Malach Pines heeft de geslachtsspecifieke manieren van verliefd worden uitgebreid onderzocht. In Falling in Love: Why We Choose the Lovers We Choose zegt ze: ‘Er was een belangrijk verschil tussen de seksen. Mannen werden in eerste instantie vaker aangetrokken door de fysieke verschijning van vrouwen en ontdekten pas laterhun persoonlijkheden. Vrouwen voelden echter vaak geen aantrekkingskracht; die volgde pas na de ontwikkeling van vriendschap en emotionele intimiteit. Kortom:

  • bij mannen veroorzaakt fysieke aantrekkingskracht de relatie.
  • bij veel vrouwen veroorzaakt de relatie fysieke aantrekkingskracht.

Bertrand Russell schreef ook zoiets in zijn boek “De verovering van het geluk”. ‘Over het algemeen zijn vrouwen geneigd mannen om hun karakter lief te hebben. De mannen daartegenover dat meestal vanwege het vrouwelijk uiterlijk doen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *