Liefdescategorieën – De Drie Visuele Liefdescategorieën

liefdescategorieën

Vandaag gaan wij meer hebben over de drie visuele liefdescategorieën.

Liefdescategorieën – Harmonisme

In het harmonisme zijn de verhoudingen in de gezichten van twee mensen gelijk. Dit betekent dat de relatieve afstand tussen voorhoofd en neusbrug, neusbasis en mond, en mond en kin ongeveer even groot is. Dit is het onbewust wiskundig koppelen van fysieke types. Als de afstanden tussen de belangrijkste gezichtskenmerken gelijk zijn, komen de vormen van de hoofden ook overeen. Let op: harmonisten lijken niet op elkaar, tenzij ze ook een bepaalde mate van echoïsme bezitten.
liefde op het eerste gezicht

Liefdescategorieën – Echoïsme

In het echoïsme lijken twee mensen op elkaar. Die gelijkenis wordt veroorzaakt door de echo van drie specifieke vormkenmerken:

  • de lijn van het bovenste ooglid (waarop de wimpers groeien),
  • de bovenste liplijn en de wenkbrauw (niet de boven- of onderlijn daarvan, maar de complete vorm of buiging).

De relatieve grootte van die kenmerken doet er niet toe: alleen de vorm bepaalt het echoïsme. Onthoud ook dat de dikte van de lippen niet van belang is (oudere lippen zijn dunner, dus als een van de twee ouder is gaat de vergelijking in ieder geval niet op).

Een echo tussen alle drie de kenmerken levert de meest passende echoïstische verbintenis op. Twee voldoen ook, maar dan kan het echoïsme zwakker zijn.

Liefdescategorieën – Prima Copulisme

liefdescategorieën

Voor het prima copulisme geldt dat een persoon zich aangetrokken voelt tot iemand die lijkt op degene met welke hij/zij zijn eerste band had. Voor een man is dit meestal zijn moeder, een ander vrouwelijk familielid of wellicht zijn kinderjuf. De vrouwen nemen vaak hun vader of ander mannelijk familielid als een rolmodel. Verhoudingen en vormen in het gezicht tellen niet: de gelijkenis ligt in de ‘uitstraling’ of de manier van doen van een persoon. Zowel bij harmonisme als echoïsme is de aantrekkingskracht meestal wederzijds, omdat de een onbewust dezelfde verhoudingen of vormen in het gezicht van de ander herkent. Die  wederkerigheid geldt aanvankelijk niet voor het object van bij prima copulistische liefde. Een vrouw kan uiteindelijk overgehaald worden, maar een man niet.

Alles Hebben

Kunnen we alles hebben? Het antwoord is bevestigend, want een stel kan aspecten van alle drie de liefdescategorieën bezitten. Wanneer de vrouwelijke partner van een man bijvoorbeeld op diens  moeder lijkt, heeft de relatie een prima copulistische element. En als het stel dan ook een bepaalde mate van harmonisme en echoïsme deelt, heeft het het geluk alles te hebben. Uiteraard zijn er verschillende combinaties van prima copulistische liefde. Door onze moderne visie op seksualiteit kunnen andere interpretaties van de  eerste band nieuwe dimensies toevoegen aan het concept “alles hebben”.

 

Dit vind je misschien ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *